— donderdag 22 april 2010, 09:04 | 1 reactie, praat mee

Kurt Westergaard stopt als cartoonist

De Deense cartoonist Kurt Westergaard stopt met het tekenen van spotprenten. Hij vertelt dat in een exclusief interview met de GPD. "Er zijn nu teveel mensen die door mijn cartoon in een isolement moeten leven", stelde Westergaard. Reden genoeg voor hem om te stoppen. Westergaard werd wereldberoemd toen er in 2005 spotprenten van hem verschenen in de Deense krant Jyllands Posten over de profeet Mohammed. Op de cartoon is Mohammed te zien met een bom als tulband. Westergaard kreeg de toorn van de internationale islamitische gemeenschap over zich heen. In diverse landen braken rellen uit. Sinds de publicatie is er beveiliging voor hem ingesteld en moest hij onderduiken. Toch werd er aan het begin van dit jaar thuis nog een aanslag op hem gepleegd, waarna veiligheidsmaatregelen verder werden opgevoerd. Meer bij de Stentor

Bekijk meer van

Praat mee

1 reactie

JeroendeK, 22 april 2010, 11:01

Kon toch al niet lachen om Kurt Westergaard.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.