— donderdag 29 november 2012, 14:37

Kroes tegen internetregulatie ITU

Er komt steeds meer kritiek op de plannen van VN-organisatie ITU (Internationale Telecommunicatie-unie) als toezichtouder van het internet. Naast het Europees parlement, Google, de organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) en Greenpeace, sluit Eurocommissaris Neelie kroes zich nu ook aan bij dat rijtje. De eurocommissaris zegt in de Financial Times dat je niet iets moet gaan repareren dat niet stuk is. Ook tweet ze dat het internet niet in handen mag vallen van een organisatie. 'Internet werkt. Als het niet kapot is, hoef je het ook niet te repareren.' In december wordt in Dubai de World Conference on International Communications gehouden, waarbij de 193 ITU-leden plannen voor het herzien van het international telecommunications regulations-verdrag bespreken. Zo heeft Rusland al een voorstel ingediend om lidstaten meer macht te geven over internet binnen de eigen landsgrenzen. Ook landen als China, India en Brazilië hebben soortgelijke voorstellen gedaan. Ook telecomhouders lobbyen en willen een aparte internettolweg, wat het principe van netneutraliteit aantast. Critici zijn bang dat sommige ITU-leden de macht zullen misbruiken. Meer bij BuzzT via Het Parool

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.