persmonitor_press_unlimited

— vrijdag 29 november 2013, 09:02

KRO zendt Ryanair-aflevering toch uit

De KRO heeft donderdagavond toch de aflevering van Brandpunt Reporter over de Ierse prijsvechter Ryanair uitgezonden. De luchtvaartmaatschappij had de omroep gesommeerd om niet uit te zenden en dreigde met een kort geding. Het is de derde uitzending van Brandpunt Reporter over Ryanair. Brandpunt zond eind vorig en begin dit jaar het tweeluik ‘Mayday Mayday’ uit. Daarin beschrijven drie gezagvoerders en een co-piloot anoniem onder andere hoe ze door Ryanair onder druk worden gezet om, uit bezuinigingsoverwegingen, met zo min mogelijk brandstof te vliegen. Volgens Ryanair klopt dit niet en de prijsvechter begon een rechtszaak tegen de KRO en tegen een ex-piloot die in de uitzendingen aan het woord kwam. Die zaak zal mogelijk half januari worden behandeld. Volgens Brandpunt Reporter is er sinds de eerste twee afleveringen niets verbeterd aan de bedrijfscultuur van Ryanair. Er zouden zich nog steeds gevaarlijke situaties voordoen omdat vliegtuigen met maar nèt genoeg brandstof op weg gaan. Verder zouden de arbeidsvoorwaarden voor piloten zo slecht zijn dat die ook vliegen als ze ziek zijn. Meer bij De Telegraaf

Bekijk meer van

KRO Brandpunt Reporter

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.