word studentlid

— woensdag 15 juli 2015, 09:33 | 0 reacties, praat mee

KRO-NCRV wint zaak tegen Ryanair

KRO-NCRV wint zaak tegen Ryanair
Ryanair

De KRO heeft voor een tweedelige documentaire over de Ierse luchtvaartmaatschappij en prijsvechter Ryanair voldoende onderzoek verricht om beweringen te onderbouwen dat gezagvoerders niet zelf mogen beslissen hoeveel brandstof ze meenemen. Ook klachten van vliegers dat ze soms moeten vliegen als ze er eigenlijk niet toe in staat zijn, vinden voldoende steun in de feiten, aldus het hof. Het Gerechtshof Amsterdam bevestigt daarmee dat de journalistieke werkwijze van Brandpunt Reporter correct is geweest. Ryanair voert al twee jaar diverse zaken tegen KRO-NCRV om de conclusies uit de documentaire-reeks verworpen te krijgen. Het bedrijf kreeg al eerder nul op rekest. Laatste wijziging: 16 juli 2015, 16:09

KRO-NCRV is verheugd over de uitspraak, die volgens de omroep bevestigt dat het “met gedegen onderzoeksjournalistiek een publieke taak van groot belang vervult.” Ryanair ontmoedigt piloten via additionele voorwaarden om extra brandstof aan boord te nemen: naast de besparing op de brandstof zelf is een vliegtuig dan lichter, wat ook scheelt in het verbruik.

Omdat piloten alleen betaald worden voor daadwerkelijke vlieguren, zit er voor in de documentaire opgevoerde piloten vaak niets op om toch te vliegen, al zijn ze daar mentaal en fysiek niet echt meer toe in staat.

Bekijk meer van

KRO-NCRV

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.