website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Koster en Brussen starten The Post Online

Linda Nab — Geplaatst in Journalistiek op Tuesday 27 November 2012, 11:21

Nieuws

Mark Koster (ex De Pers) en Bert Brussen (ex-GeenStijl en De Jaap) zijn samen een nieuw journalistiek avontuur op internet gestart: The Post Online. The Post zal binnenkort nieuws en opinie brengen in tekst en video, en specialiseert zich op het gebied van lifestyle/entertainment, business en sport. Het bedrijf CampusTV van Koster, en de opiniesite De Jaap van Brussen zullen opgaan in The Post.

The Post wordt tevens een productiehuis, dat ook aan andere media content gaat leveren. Zo lopen er momenteel bijvoorbeeld gesprekken over content-uitwisseling met Nieuwe Revu. Ook bedrijven en instellingen kunnen gebruik maken van de diensten van The Post. Koster en Brussen praten ook met Jan-Jaap Heij van De Nieuwe Pers over de mogelijkheid om mee te gaan draaien in de nieuwe app die daar momenteel wordt gebouwd, waarop straks niet alleen een krant aangeboden wordt, maar ook een persoonlijk abonnement op journalisten ‘die er toe doen’.

Het zijn manieren waarmee ze gaan proberen om buiten adverteerders om geld te verdienen met internetjournalistiek. Koster: ‘We zijn natuurlijk gek dat we het doen, maar denken dat we geld kunnen verdienen. Gelukkig hebben we ook een investeerder gevonden die erin gelooft.’

Uit het uittreksel van de Kamer van Koophandel blijkt de geldschieter de investeringsmaatschappij van de Vereniging Veronica te zijn, die in 2010 nog het ANP kocht. Veronica was niet bereikbaar voor een reactie.

The Post moet voor het eind van het jaar ‘losgaan’, zegt Koster. De afgelopen weken nam hij een poule stagiaires en vier redacteuren aan.

Koster en Brussen, die elkaar nog kennen uit hun tijd bij Nieuwe Revu, staan uiteindelijk een website voor naar de veel aangehaalde en bewierookte Amerikaanse voorbeelden van The Huffington Post en The Daily Beast. Ambitieus, zeker in deze tijd. Maar, zegt Koster ‘Het is niet de tijd om somber voor je uit te staren en mee te simmen. Je moet juist nu toeslaan. Er is een grote behoefte aan kwaliteitsjournalistiek op internet.’

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.