Smartocto userneeds

— donderdag 19 juli 2018, 17:00 | 0 reacties, praat mee

Kort geding Denk tegen BNNVARA

De politieke partij Denk heeft een kort geding aangespannen tegen BNNVARA na onthullingen over een nepnieuwscampagne van Denk. De partij vindt dat opnames van een gesprek met Denk-Tweede Kamerlid Farid Azarkan onrechtmatig zijn gebruikt. Dat meldt het AD. Laatste wijziging: 19 juli 2018, 17:04

BNNVARA ziet het kort geding met vertrouwen tegemoet, aldus een woordvoerder. Het radioprogramma De Nieuws BV meldde in juni dat Denk rond de Tweede Kamerverkiezingen vorig jaar maart een nepnieuwscampagne plande. Er werd onder meer gedacht aan een PVV-advertentie met de slogan: ‘Na 15 maart gaan we Nederland zuiveren’. Het bleef bij een korte test online.

In de uitzending zijn ook opnames gebruikt van een voorgesprek met Azarkan in de Tweede Kamer. Volgens Denk was daar geen toestemming voor. De Nieuws BV gebruikte het materiaal om aantijgingen te weerleggen dat het programma zaken zou verzinnen.

De zitting is op 1 augustus in de rechtbank in Amsterdam.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.