— donderdag 23 augustus 2018, 09:41 | 0 reacties, praat mee

Kinderkrant Jong010 breidt uit buiten Rotterdam

De Rotterdamse lokale kinderkrant Jong010 komt volgend jaar ook in andere delen van het land beschikbaar. Het AD meldt dat onder meer Alkmaar, Haarlem en Roosendaal een maandelijkse editie krijgen. Het woord 'Jong' wordt daar gekoppeld met het kengetal van de stad - dus Jong072 voor de Alkmaarse editie.

Jong010 werd in 2011 gelanceerd en richt zich met lokaal nieuws op kinderen van 8 tot 12 jaar. Al snel werd de oplage opgevoerd en kreeg de organisatie in 2013 een subsidie van het Stimuleringsfonds om het franchisemodel en de bedrijfsstrategie verder te ontwikkelen.

Tegenover het AD zegt oprichter Angelique van Tilburg dat de lokale kranten een tegengeluid zijn in discussies over vermeende dalende taal- en leesvaardigheid bij kinderen. Ook is volgens Van Tilburg duidelijk dat kinderen niet alleen aandacht hebben voor digitale media. Meer bij het AD

Bekijk meer van

Jong010 Angelique van Tilburg

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.