anner smart octo

— woensdag 11 september 2013, 09:08

Jong010 wint Nationale Alfabetiseringsprijs

De Rotterdamse kinderkrant Jong010 is één van de drie winnaars van de Nationale Alfabetiseringsprijzen 2013. Deze werden gisteren uitgereikt tijdens de opening van de Week van de Alfabetisering. In de categorie Doen - de categorie voor succesvolle, bestaande projecten - is de prijs gegaan naar Jong010, de Rotterdamse kinderkrant, bedacht door Angelique van Tilburg. Jong010 komt elke maand uit en wordt verspreid via basisscholen. In Jong010 lezen kinderen lokaal nieuws en Rotterdamse achtergrondverhalen. Deze worden speciaal voor en door kinderen gemaakt. De krant helpt laaggeletterdheid op latere leeftijd voorkomen, omdat kinderen al op jonge leeftijd met taal bezig zijn. Jong010 kreeg ruim 54 procent van de stemmen in deze categorie.

Bekijk meer van

Jong010

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.