Tegel Beeld en Geluid

— dinsdag 22 juli 2014, 08:29

Kijken in de ziel van journalistiek

Coen Verbraak is aan een reeks interviews met journalisten begonnen. Het is onderdeel van de televisieserie Kijken in de Ziel. In eerdere series sprak hij onder meer met psychiaters, ondernemers, artsen en advocaten. Verbraak poogt in deze serie de aard van de journalistiek bloot te leggen. Hoe groot is de macht van de pers? Kunnen journalisten mensen maken en breken? En hoe onafhankelijk zijn journalisten eigenlijk? Zijn ze nog een luis in de pels, of zijn ze zelf pels geworden? Hij sprak daarvoor met de journalisten Sven Kockelmann, Clairy Polak, Frits Wester, Johan Derksen, Marike Stellinga, Bart Middelburg, Frits van Exter, Rob Wijnberg, Dominique Weesie, Arnold Karskens, Evert Santegoeds en Step Vaessen. Naar aanleiding van het programma sprak Humo met Rob Wijnberg. Die antwoordt op de vraag 'wat een typische journalist is': "Ik denk dat het in het algemeen idealistische types zijn. Voor het grote geld moet je niet bij de journalistiek zijn, het draait meer om een maatschappelijke functie die je wil vervullen. Voorts is de typische journalist ook bovengemiddeld nieuwsgierig naar alles wat er in de wereld gebeurt." Bron: De Nieuwe Reporter en Humo.be

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.