banner festival 23

— donderdag 30 oktober 2008, 10:51

Kees Spruijt wint RD Persprijs 2008

Laatste wijziging: 30 oktober 2008, 11:52

Freelance fotojournalist Kees Spruijt is winnaar geworden van de RD Persprijs, de mediaprijs voor journalistieke producties over Rotterdam en omgeving. Spruijt won de prijs met zijn fotoboek ‘Kameraden – beeld van de harde kern van Feyenoord’, dat eerder dit jaar verscheen. De jury - bestaande uit Sandra den Hamer (directeur Filmmuseum), Marijke Nijboer (zelfstandig tekstschrijver/ communicatieadviseur), Henk Brons (directeur-generaal RVD), Henk Dam (oud-hoofdredacteur/directeur GPD) en Wim van Krimpen (directeur Haags Gemeentemuseum, voorheen Kunsthal) – over de winnende productie: ‘Dit boek legt een moeilijk toegankelijk milieu vast dat is verweven met het Rotterdam van vandaag. Wellicht heeft het boek daardoor ook een zekere geschiedkundige waarde. De jury prijst de prachtige foto’s. Om deze te kunnen maken, heeft de fotograaf zich met veel geduld moeten binnenwerken in de harde kern van Feyenoord-supporters. Het resultaat mag er zijn: een reeks foto’s die zowel journalistiek als artistiek waardevol is.’ De RD Persprijs is in september 2005 ingesteld en wordt gefinancierd uit een redactioneel fonds dat beschikbaar kwam door de fusie van het Rotterdams Dagblad met het AD. Met de prijs, die open staat voor alle mediatypen, willen de stichters de journalistieke kwaliteit bevorderen waarbij Rotterdam centraal staat.

Bekijk meer van

Carrière

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.