— donderdag 24 juli 2014, 10:00

Dader aanslag Niedringhaus veroordeeld

De man die beschuldigd werd van de moord op AP-fotografe Anja Niedringhaus en het verwonden van AP-verslaggeefster Kathy Gannon is door een rechtbank in Afghanistan ter dood veroordeeld. Het is volgens AP een eerste stap in een langer proces voordat het ook daadwerkelijk tot een definitief oordeel (en uitvoering ervan) komt. Aan de veroordeling zou een maandenlange recherche vooraf zijn gegaan. De dader, een politiecommandant, schoot op 4 april onder het roepen van Allah is groot met een kalasjnikov op de auto waar Niedringhaus en Gannon zaten. Hij gaf zich daarna direct over. De man, enkel geïdentificeerd als 'Naqibullah' gaf geen nadere verklaring voor zijn daad, die volgens rechercheurs en ooggetuigen ongepland leek. Zie ook het In Memoriam.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.