— zondag 1 mei 2016, 10:00 | 0 reacties, praat mee

Karskens kan ook luisteren

Arnold Karskens’ oorspronkelijk plan was een essay schrijven over ‘spionisten’ – journalisten werkzaam voor geheime diensten – en over de gevaren van ‘embedded’ journalistiek. Waarom? Omdat hij tijdens zijn werk als oorlogsverslaggever een ‘sterk negatieve invloed voelde van collega’s die aan de hand liepen’ van de AIVD en de MIVD. ‘Niet langer een objectief verslag stond voorop, maar het uitdragen van een politiek beleid’, concludeert Karskens. Uiteindelijk besloot hij toch de journalistiek als geheel tegen het licht te houden aan de hand van 21 interviews met beroepsgenoten. Spionisme is desondanks dominant aanwezig in dit boek, niet in de laatste plaats door de chronologische opsomming van een groot aantal incidenten waarbij journalisten werden benaderd door inlichtingendiensten.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.