— zondag 1 mei 2016, 10:00 | 0 reacties, praat mee

Karskens kan ook luisteren

Arnold Karskens’ oorspronkelijk plan was een essay schrijven over ‘spionisten’ – journalisten werkzaam voor geheime diensten – en over de gevaren van ‘embedded’ journalistiek. Waarom? Omdat hij tijdens zijn werk als oorlogsverslaggever een ‘sterk negatieve invloed voelde van collega’s die aan de hand liepen’ van de AIVD en de MIVD. ‘Niet langer een objectief verslag stond voorop, maar het uitdragen van een politiek beleid’, concludeert Karskens. Uiteindelijk besloot hij toch de journalistiek als geheel tegen het licht te houden aan de hand van 21 interviews met beroepsgenoten. Spionisme is desondanks dominant aanwezig in dit boek, niet in de laatste plaats door de chronologische opsomming van een groot aantal incidenten waarbij journalisten werden benaderd door inlichtingendiensten.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.