— woensdag 24 april 2013, 16:01

Kantoor GPD bijna dicht

Vrijdag 26 april valt definitief het doek voor de GPD. Het kantoor in Rijswijk wordt dan gesloten. De laatste werknemer, financieel directeur Luut Stallinga, verlaat dan het pand. Dat meldt Carel Goseling, voorheen coordinator redactie buitenland. Toch gaat de GPD niet helemaal verloren. Het archief van het bestuur, de directie en de Ondernemingsraad wordt ondergebracht bij het Persmuseum. Daar gaan ook de historische naambordjes van de GPD naar toe.

De voormalige Ondernemingsraad hechtte groot belang aan het behoud van het GPD-archief. Vanuit de raad is contact gelegd met de directie van het Persmuseum. Daar werd het initiatief met enthousiasme begroet.

Onderhandelingen tussen de directie van het Persmuseum, L. Stallinga en het GPD-bestuur hebben uiteindelijk tot overeenstemming geleid. Het GPD-bestuur heeft wel als voorwaarde gesteld dat de archiefstukken van de laatste vijf jaar vooralsnog niet voor eenieder toegankelijk worden.

Het zal overigens nog wel enige tijd duren voordat het archief ontsloten kan worden. Om die ontsluiting voor te bereiden hebben de GPD-leden een kleine financiële bijdrage geleverd.

Zoals bekend staakte de GPD op 1 januari 2013 zijn diensten na een 76-jarig bestaan als persbureau voor de regionale dagbladen. Aanleiding vormde het besluit van Wegener om met een eigen persdienst te starten en falende initiatieven om het restant van de GPD zonder Wegener overeind te houden.

Bekijk meer van

Wegener GPD

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.