banner printplaza 1

— maandag 27 juni 2011, 09:46

Kabelmarkt mogelijk toch opengesteld

Via een amendement in de Mediawet zullen kabelbedrijven hun kabelnet waarschijnlijk tóch moeten openstellen voor derden. Deze partijen moeten dan tv-pakketten kunnen verkopen via het kabelnet van UPC/Ziggo. Toezichthouder OPTA wilde de kabelbedrijven niet tot openstelling dwingen, nadat eerdere OPTA-besluiten die dat wél verplichtten, vorig jaar werden afgeschoten door het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBb). Tegenover Webwereld stelt PvdA-Kamerlid Martijn van Dam, die het intitiatief nam voor een amendement, dat de "slappe knieën van de OPTA" nu worden omzeild. "Wettelijk gezien is nu niemand meer afhankelijk van of OPTA wel of niet wil reguleren, want de kabel moet nu gewoon open", aldus Van Dam. Derden kunnen op termijn analoge én digitale pakketten verkopen. Het kabinet is niet blij met het amendement, omdat Europese regels zouden voorschrijven dat een onafhankelijke toezichthouder (zoals de OPTA) mededinging dient te toetsen. Minister Verhagen vraagt zich dan ook af of het amendement juridisch houdbaar is. Meer bij Webwereld

Bekijk meer van

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.