— vrijdag 16 augustus 2013, 15:57

Kabelaars dagen Staat om ‘open kabel’

Eind november dient in Den Haag een rechtszaak van kabelbedrijven UPC en Ziggo tegen de Nederlandse Staat, bericht technologiesite Webwereld. De kabelaars willen via een bodemprocedure af van de verplichting om hun analoge televisiepakket tegen handelstarieven aan derden door te verkopen. Door de procedures zullen nieuwkomers waarschijnlijk voorlopig niet de markt betreden. Ook op Europees niveau is er bezwaar tegen de wijziging van de Mediawet, waardoor openstelling werd gerealiseerd. Eerder had de officiële toezichthouder namelijk al geoordeeld dat er voldoende concurrentie op de kabel is. Er zou daarom geen aanleiding zijn in te grijpen. Door de wetswijziging is de onafhankelijkheid van de toezichthouder in het geding, meent de Europese Commissie. Het startte in april een onderzoek naar de gang van zaken.

Bekijk meer van

Ziggo UPC

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.