— maandag 27 november 2006, 09:01

Justitie gijzelt Telegraaf-journalisten

De Telegraaf-journalisten Bart Mos en Joost de Haas zijn door de rechter-commissaris in Den Haag in gijzeling genomen, omdat zij als getuigen in een strafzaak hebben geweigerd te onthullen wie hun bronnen zijn. Begin dit jaar publiceerden Bart Mos en Joost de Haas een reeks artikelen over staatsgeheimen die door een ex-AIVD'er zijn verkocht aan de onderwereld. De gijzeling vindt plaats in het proces tegen deze voormalige AIVD'er. Volgens Thomas Bruning, algemeen-secretaris van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) is dit een "ongekend grote inbreuk op de persvrijheid". De NVJ, Het Genootschap van Hoofdredacteuren en de hoofdredactie van De Telegraaf protesteren tegen de gijzeling. Ze gaan beroep aantekenen bij de raadkamer. Zie ook het persbericht van de NVJ en het NVJ-dossier Justitie/Politie

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.