training eu starters

— woensdag 26 juni 2013, 09:06

Incubator voor journalistieke startups

De journalistiek heeft zijn eerste incubator. Het Nieuwsatelier gaat journalistieke startups ondersteunen die zich richten op nieuwe verdienmodellen en technologische innovatie ondersteunen. De nieuwe stichting is een initiatief van Follow the Money en Digital Second/DNP. Het Nieuwsatelier biedt, in een partnership met het Stimuleringsfonds voor de Pers, startups gezamenlijke huisvesting voor onderlinge samenwerkingen en uitwisseling van ideeën. Laatste wijziging: 3 december 2013, 12:13

Het betreft (deels) start-ups die financiering krijgen van het Fonds. Het Nieuwsatelier verzorgt begeleiding en coaching door zowel ervaren journalisten als ondernemers.

In de nabije toekomst zal Het Nieuwsatelier zich ook richten op exposure voor producten die in het Atelier worden ontwikkeld, en op het verschaffen van aanloopfinanciering voor startende journalistieke ondernemers.

Het Nieuwsatelier is gevestigd op de Nieuwe Uilenburgerstraat 16 in Amsterdam, waar nu al Follow the Money, DNP en Local Focus gevestigd zijn.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.