— vrijdag 1 november 2013, 07:45 | 0 reacties, praat mee

Journalisten willen Panorama zelf kopen

Een club van ex-redacteuren en -medewerkers van Panorama wil eventueel zelf de titel van het blad kopen. De groep heeft zich direct na het bekend worden van de bezuinigingsplannen van Sanoma op het ontwikkelen van een reddingsactie gestort. "Voor zover bekend is het (ook internationaal) voor het eerst dat een voormalige redactie zich voor de toekomst van een tijdschrift gaat inzetten dat in zwaar weer verkeert. Er is al met Sanoma gesproken. Ook over een eventuele overname van de titel", zo schrijven zij in een persbericht. De overwegingen van de ex-redacteuren van Panorama voor dit plan zijn: "Het blad bestaat 100 jaar. Panorama behoort in zekere zin tot het nationaal erfgoed. Panorama is 90 procent van zijn lezers kwijt geraakt. Het is zeer de vraag of Sanoma de titel nog voldoende koestert." Laatste wijziging: 5 november 2013, 10:46

De ex-redacteuren en -medewerkers van Panorama zien perspectief voor een ´oude´ en tevens ´nieuwe´ Panorama. “In print maar natuurlijk ook multimediaal (internet, televisie, radio) en aanwezig op de social media. Een Panorama die zich als vanouds onderscheidt door kwaliteit in beeld en tekst, door een ´eigenwijze´ en soevereine benadering van de actualiteit. Overigens geen klassiek familieweekblad meer, maar een modern en uniek ´generatie-magazine´”, aldus de groep journalisten.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.