onderzoek covid en journalistiek

— woensdag 26 februari 2014, 08:37

Documenten Janoekovitsj gered

De documenten die zaterdag werden gevonden in een meer bij de residentie van de verdreven Oekraïense president Viktor Janoekovitsj staan online. Een groep journalisten en activisten heeft samengewerkt en de documenten gepubliceerd op de website yanukovychleaks.org. De documenten waren in het water gegooid in een poging ze te vernietigen, maar duikers haalden de papieren er weer uit. De toegang tot de woning van de premier was altijd verboden voor journalisten. Alleen op speciale dagen mocht de pers naar binnen. In de documenten zijn onder meer facturen en rekeningen met miljoenen dollars in cash, investeringen, de aanschaf van exotische dieren en luxe goederen te zien. Verder bevatten de documenten een zwarte lijst met journalisten van de lokale pers. Bij het Global Investigative Journalism Network is te lezen hoe een en ander tot stand is gekomen.

Bekijk meer van

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.