banner festival 23

— maandag 24 februari 2014, 09:22

Journalisten in voetbalmakelaardij

Vanwege hun kennis van de voetbalwereld hebben Gijsbert Spierenburg, sportjournalist bij de Haagsche Courant, en Erik Oudshoorn, voormalig sportjournalist bij NRC Handelsblad, in 2001 een adviserende rol gekregen bij Fair Deal Sportsmanagement (FDS), een voetbalmakelaarskantoor dat er prat op gaat transparant en eerlijk te zijn over tarieven en begeleiding bij contractbesprekingen en transfers. Dat meldt NRC Handelsblad (betaalmuur). Alleen de oprichters van FDS waren op de hoogte van hun werk voor het kantoor. De opbrengst voor de journalisten zou bestaan uit interessante contacten die ze opdoen, zo was de gedachte. Maar Gijsbert Spierenburg zou volgens de krant in 2002 zelfs geld hebben ontvangen voor zijn rol bij FDS. Laatste wijziging: 24 februari 2014, 12:37

Bij een lucratieve transfer van voetballer Arjan Robben van FC Groningen naar PSV in 2002 zou Spierenburg, door contact met PSV-voorzitter Harry van Raaij, een bedrag van maximaal twee ton hebben ontvangen, buiten FDS om. In een reactie zegt Spierenburg dat hij zich niet kan herkennen in het stuk van NRC.

Volgens Erik Oudshoorn heeft hij zijn betrokkenheid gemeld bij de toenmalige chef sport. Oudshoorn schreef in 2001 lovend over het kantoor. De chef sport en de hoofdrecatie van NRC Handelsblad laten weten niet op de hoogte te zijn geweest van de activiteiten van Oudshoorn.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.