e learning nvj

— maandag 24 februari 2014, 09:22

Journalisten in voetbalmakelaardij

Vanwege hun kennis van de voetbalwereld hebben Gijsbert Spierenburg, sportjournalist bij de Haagsche Courant, en Erik Oudshoorn, voormalig sportjournalist bij NRC Handelsblad, in 2001 een adviserende rol gekregen bij Fair Deal Sportsmanagement (FDS), een voetbalmakelaarskantoor dat er prat op gaat transparant en eerlijk te zijn over tarieven en begeleiding bij contractbesprekingen en transfers. Dat meldt NRC Handelsblad (betaalmuur). Alleen de oprichters van FDS waren op de hoogte van hun werk voor het kantoor. De opbrengst voor de journalisten zou bestaan uit interessante contacten die ze opdoen, zo was de gedachte. Maar Gijsbert Spierenburg zou volgens de krant in 2002 zelfs geld hebben ontvangen voor zijn rol bij FDS.

Bij een lucratieve transfer van voetballer Arjan Robben van FC Groningen naar PSV in 2002 zou Spierenburg, door contact met PSV-voorzitter Harry van Raaij, een bedrag van maximaal twee ton hebben ontvangen, buiten FDS om. In een reactie zegt Spierenburg dat hij zich niet kan herkennen in het stuk van NRC.

Volgens Erik Oudshoorn heeft hij zijn betrokkenheid gemeld bij de toenmalige chef sport. Oudshoorn schreef in 2001 lovend over het kantoor. De chef sport en de hoofdrecatie van NRC Handelsblad laten weten niet op de hoogte te zijn geweest van de activiteiten van Oudshoorn.

Bekijk meer van

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.