— vrijdag 20 februari 2015, 09:31 | 0 reacties, praat mee

Geen excuus van The Daily Telegraph

De Britse krant the Daily Telegraph zegt geen excuses te maken voor de berichtgeving over de Britse zakenbank HSBC. Journalist Peter Oborne nam eerder deze week ontslag bij de krant omdat hij vindt dat er geen duidelijke scheiding meer is tussen commercie en redactie. Hij plaatste zijn ontslagbrief op Opendemocracy.net met daarin voorbeelden zoals het gebrek aan berichtgeving over het valutaschandaal bij HSBC en de belastingontduiking. HSBC is een grote adverteerder bij the Daily Telegraph en om ze niet voor het hoofd te stoten zouden onwelgevallige berichten van de site zijn gehaald of werd er bijna geen aandacht aan geschonken.

Volgens the Daily Telegraph zal de krant geen lessen journalistiek nemen van de BBC, The Guardian en The Times. “De mediabedrijven die deze week over onze berichtgeving over HSBC vielen waren in 2009 even afwijzend toen wij de declaraties van Kamerleden naar buiten brachten.” In de laatste alinea meldt The Daily Telegraph dat het journalistieke excellence zal blijven combineren met commercieel succes.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.