banner festival 23

— vrijdag 20 februari 2015, 09:31 | 0 reacties, praat mee

Geen excuus van The Daily Telegraph

De Britse krant the Daily Telegraph zegt geen excuses te maken voor de berichtgeving over de Britse zakenbank HSBC. Journalist Peter Oborne nam eerder deze week ontslag bij de krant omdat hij vindt dat er geen duidelijke scheiding meer is tussen commercie en redactie. Hij plaatste zijn ontslagbrief op Opendemocracy.net met daarin voorbeelden zoals het gebrek aan berichtgeving over het valutaschandaal bij HSBC en de belastingontduiking. HSBC is een grote adverteerder bij the Daily Telegraph en om ze niet voor het hoofd te stoten zouden onwelgevallige berichten van de site zijn gehaald of werd er bijna geen aandacht aan geschonken. Laatste wijziging: 22 februari 2015, 11:29

Volgens the Daily Telegraph zal de krant geen lessen journalistiek nemen van de BBC, The Guardian en The Times. “De mediabedrijven die deze week over onze berichtgeving over HSBC vielen waren in 2009 even afwijzend toen wij de declaraties van Kamerleden naar buiten brachten.” In de laatste alinea meldt The Daily Telegraph dat het journalistieke excellence zal blijven combineren met commercieel succes.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.