— maandag 11 juli 2011, 09:30

Journalist vastgehouden in Israël

David Poort, journalist voor onder andere BNR en Al Jazeera, meldt dat hij onder slechte omstandigheden 18 uur heeft vastgezeten in Israël. Hij deed verslag van de 'Flotilla'-actie, van pro-Palestijnse activisten. Een groep actievoerders besloot naar Israel te vliegen, nadat ze via zee waren tegengehouden. Bij aankomst in Tel Aviv werd iedereen van wie werd vermoed dat hij of zij een activist was, afgevoerd naar een gereedstaand politiebusje. Poort zegt zes uur in het bloedhete busje te zijn vastgehouden: "We zijn behandeld als honden". Vervolgens, na een rit van twee uur, arriveerden zij bij een gevangenis. Daar werd iedereen ondervraagd. De activisten moesten in de gevangenis een formulier ondertekenen waarin zij beloofden geen protestacties te voeren in Israel. Het was ook meteen een uitzettingsformulier.Meer bij BNR

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.