website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Journalist Rob Vorkink (51) overleden

Lars Pasveer — Geplaatst op woensdag 5 december 2018, 10:16

Voormalig RTV Oost-verslaggever Rob Vorkink (rechts) aan het werk in de rechtbank Almelo |  Vincent Jannink / ANP

Voormalig RTV Oost-verslaggever Rob Vorkink (rechts) aan het werk in de rechtbank Almelo | Vincent Jannink / ANP

Nieuws In zijn woonplaats Goor is journalist Rob Vorkink op 51-jarige leeftijd overleden. Hij overleed in de nacht van maandag op dinsdag onverwacht in zijn slaap.

Exact een jaar geleden besloten Vorkink en toenmalig werkgever RTV Oost dat er “een onoverbrugbaar verschil van inzicht over een aantal zaken” was ontstaan. Vorkink verliet na 28 jaar de omroep. Het conflict zou een gevolg zijn geweest van hoge werkdruk door ziekteverzuim bij de omroep.

Vorkink zei over die zaken gefrustreerd te zijn geraakt.

Na RTV Oost schoof Vorkink aan bij het onderzoeksjournalistieke collectief Follow The Money, waar hij recent over onder meer onderzoek naar de vuurwerkramp in Enschede van 13 mei 2000 schreef. FTM-hoofdredacteur Eric Smit beschrijft hoe Vorkink niet verscheen op de dinsdagochtendvergadering. “Dat was niets voor Rob”, aldus Smit.

Naast berichtgeving over de vuurwerkramp kreeg Vorkink bekendheid met speurwerk naar de omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur, die bij diverse patiënten ten onrechte de diagnose Alzheimer stelde en daarna, tegen eerdere afspraken in, in Duitsland in een privékliniek aan het werk was.

Meer bij Follow The Money / Tubantia

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.