anner smart octo

— donderdag 18 juni 2015, 09:28 | 0 reacties, praat mee

Journalist Novaya Gazeta mishandeld

Journalist Pavel Kanygin van de onafhankelijke Russische krant Novaja Gazeta is korte tijd door aanhangers van de zelfbenoemde Volksrepubliek Donetsk gevangen genomen. Kanygin zegt bij het verhoor te zijn mishandeld; onder meer met een vuistslag in het gezicht en een gedwongen bloedtest, meldt persvrijheidsorganisatie CPJ. Kanygin reisde vanaf de Oekraïense hoofdstad Kiev naar het persbureau van de separatisten, om een accreditatie te regelen. Bij een fouillering vonden ze een visitekaartje van een Oekraïense collega. Ze beschuldigden Kanygin daarop voor Oekraïense media te werken. Ze namen gedwongen bloed af, dat volgens de separatisten positief voor drugs werd getest.

Ze noemden Kanygin een junk en wilden weten wat hij in Oost-Oekraïne te zoeken had. Op het antwoord dat Kanygin enkel vreedzame bedoelingen had, kreeg hij een vuistslag in het gezicht. Na vijf uur werd Kanygin bij een grenspost vrijgelaten, aldus CPJ.

Bekijk meer van

Oekraïne Novaja Gazeta

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.