training eu starters

— vrijdag 3 maart 2023, 16:03 | 0 reacties, praat mee

Journalist Jos Heymans (72) overleden

© Bart Maat / ANP

Journalist Jos Heymans is op 72-jarige leeftijd overleden. Heymans werkte jarenlang als politiek verslaggever voor RTL Nieuws en schreef politieke columns. Laatste wijziging: 3 maart 2023, 16:21

Heymans is op donderdag 2 maart overleden na een kort ziekbed, schrijft RTL Nieuws. Hij laat zijn vrouw Marga en dochter Anne na.

Ilse Openneer, hoofdredacteur van RTL Nieuws, roemt Heymans om zijn werk en als mens. ‘Bij Jos mocht het schuren. Als parlementair verslaggever volgde hij het werk van politici kritisch. Nooit verloor hij zijn journalistieke opdracht uit het oog.’

‘Hij begon zijn journalistieke carrière in 1973 bij het regionale dagblad Het Binnenhof’, schrijft NU.nl. ‘Drie jaar later stapte Heymans over naar de GPD, een samenwerking van regionale kranten. Daar ging hij aan de slag als coördinator buitenland en sportverslaggever.’ In 1988 maakte Heymans van dichtbij de overwinning van het Nederlands elftal mee, op het Europese Kampioenschap.

Verscheidene collega’s van RTL Nieuws geven op Twitter een reactie, waaronder Frits Wester, Erik Mouthaan en Fons Lambie.

Ook premier Mark Rutte geeft op Twitter zijn steunbetuiging.

Bekijk meer van

Jos Heymans

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.