— vrijdag 18 maart 2016, 14:23 | 0 reacties, praat mee

Journalist Honduras tien jaar cel in

YouTube

Een journalist in Honduras moet tien jaar de cel in nadat hij veroordeeld werd voor laster. Dat heeft een rechter in hoofdstad Tegucigalpa maandag bepaald, melden media in het land. De journalist in kwestie, David Romero, stond terecht voor vijftien aanklachten. De rechtbank acht in zes gevallen bewezen dat Romero zich schuldig heeft gemaakt aan het zwartmaken van openbaar aanklager Sonio Inez Gálvez Ferrari.

Per aanklacht kreeg de journalist 1 jaar en 8 maanden cel opgelegd. Het Committee to Protect Journalists noemt de veroordeling op zijn website buitensporig. Romero, werkzaam bij Radio Globo en Globo TV, heeft een kleine drie weken de tijd om in hoger beroep te gaan. Meer bij het Committee to Protect Journalists

Bekijk meer van

Honduras

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.