training eu starters

— donderdag 1 juni 2023, 15:53 | 0 reacties, praat mee

Journalist Caroline Griep (58) overleden

Caroline Griep (l) met dochter Pleun Brink | Dingena Mol

Pleun Brink meldt op Facebook dat haar moeder, journalist Caroline Griep, afgelopen woensdag is overleden. Griep genas in 2015 van borstkanker, maar kreeg drie jaar geleden de melding dat er uitzaaiingen waren gevonden. Ze raakte uitbehandeld en blogde voor Libelle over de aangekondigde dood. Laatste wijziging: 2 juni 2023, 06:59

Villamedia sprak vorige maand met Caroline Griep en dochter Pleun (eindredacteur bij Het Parool) over de blogs, een ‘gezamenlijk project’.

Caroline Griep: “Het is heel mooi om dit met mijn kind te kunnen doen. Je belandt samen in ongeveer de verdrietigste situatie die je je kunt voorstellen en je moet daarmee leren omgaan. Aanvankelijk konden we in mijn kamer in het hospice nauwelijks samen zijn; het was te pijnlijk. Ik wilde het liefste vluchten en zij wilde hier natuurlijk ook niet zijn. Hoe je die dingen in de aanloop naar de dood toch samen overwint vind ik prachtig.”

“Mama is op 30 mei 2023 gaan hemelen (zoals ze dat zelf altijd zei) met haar dierbaren om haar heen. Ze was zelf zo goed met woorden, maar die doen eigenlijk tekort voor hoe erg ze gemist zal worden”, schrijft Pleun op Facebook.

“Mensen kunnen zich soms ongemakkelijk voelen met een zieke in de buurt, omdat ze niet weten wat te zeggen, te doen of te betekenen. Dankzij de directe en heldere manier van delen kon dat bij Griep, zoals ze door haar dierbaren genoemd werd, niet het probleem zijn. Griep zei wat ze vond, dacht en wilde, recht voor z’n raap en zonder opsmuk. Een echte Rotterdamse”, schrijft Esther Goedegebuure op de Libelle-website.

Bekijk meer van

Pleun Brink Caroline Griep

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.