Tegel Beeld en Geluid

— woensdag 25 april 2018, 09:40 | 0 reacties, praat mee

Jonge kijkers geplaagd door fluittoon in NOS Journaal: filterfoutje

Grote schermen in het decor en andere apparatuur op de studiovloer genereren soms irritante pieptonen | Sander Koning / ANP

Een probleem met een filter heeft vorige week geleid tot klachten over een fluittoon in uitzendingen van het NOS Journaal, vooral van jongere kijkers. Het geluid was vergelijkbaar met dat van The Mosquito, een systeem dat soms wordt gebruikt om hangjongeren te verjagen.

Die toon is door ouderen (van pakweg boven de 25 jaar) veelal niet meer te horen. De toon in de Journaal-uitzendingen bleek afkomstig van de vele platte schermen in het decor. De ventilatoren die de panelen koelen, maken een pieptoon in hetzelfde frequentiegebied als de Mosquito.

De technici zijn daarvan op de hoogte en filteren het storende geluid zo veel mogelijk weg, maar volgens hoofdtechnicus Ferry Kesselaar van de NOS stond dat filter op 21 april verkeerd ingesteld. Meer bij NOS op 3

Bekijk meer van

NOS op 3

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.