data als kans

— donderdag 9 juni 2011, 15:27 | 0 reacties, praat mee

Johan Boermann weg bij MGL

Johan Boermann is donderdag met onmiddelijke ingang ontheven van zijn functie als directeur van de Media Groep Limburg. Volgens een verklaring van moederbedrijf Mecom is hij teruggetreden. Zijn vertrek moet de weg vrij maken voor een fusie tussen Wegener en MGL. Boermann wordt tijdelijk vervangen, aldus de verklaring. Een maand geleden deponeerde de raad van commissarissen de ontslagaanvraag bij de ondernemingsraad in Sittard. Die gaf een positief advies. Welingelichte kringen melden dat Mecom uitgekeken was op Boermann, mede door zijn moeizame verhouding met de ondernemingsraad. Laatste wijziging: 14 juni 2011, 13:18

Het besluit werd vanmiddag bekend gemaakt tijdens de aandeelhoudersvergadering in Amsterdam. Niet duidelijk of Boermann met een gouden handdruk vertrekt uit Limburg. De ex-directeur is niet bereikbaar voor een reactie.
Boermann was omstreden bij de MGL. De afgelopen jaren botste hij regelmatig met de ondernemingsraad. Recentelijk kwam hij in het nieuws met Perspectief, het vernieuwingsproject van de Limburgse kranten.

Lezers van Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad konden tegen betaling abonnementen nemen op thema-websites. Er bleek nauwelijks animo voor te zijn. Sinds een week zijn de themasites gratis toegankelijk.

Voorzitter Rob Cox van de ondernemingsraad zegt dat met het vertrek van Boermann gewerkt kan worden aan een nieuwe toekomst. “We hebben geen gemakkelijke tijd gehad met Boermann de laatste jaren. De chemie was al enige tijd uitgewerkt.” Cox wacht de benoeming van een tijdelijk directeur af. “De afspraak is dat de belangen van Limburg voorop blijven staan.”

De OR staat bij voorbaat niet afwijzend tegenover een fusie met Wegener. “Ik verwacht dat het voorstel tot integratie dit jaar nog op de agenda zal staan.”

“Het managementteam accepteert zijn vertrek”, reageert hoofdredacteur Huub Paulissen. “In het contact met het personeel heeft hij niet altijd even gelukkig gehandeld. Samenwerken met Johan was vaak moeilijk. Maar het heeft ook goede dingen opgeleverd. In korte termijn hebben we een tabloid kunnen opzetten, onder eigen regie. We wilden niet meeliften op het sjabloon van Wegener en daar stond Johan achter.”

Paulissen gaat ervan uit dat de interim CEO de Limburgse belangen zal verdedigen. Dat is hem vanmiddag duidelijk geworden in een gesprek met Truls Velgaard. “Er komt niet een zetbaas van Wegener.” De voorbereiding en start van de themakanalen – digi.mgl.nl -  bestempelt Paulissen als “een pijnlijk avontuur. In potentie zit er meer in. We gaan zo snel mogelijk bekijken of een doorstart mogelijk is.”

Het personeel is donderdagmiddag ingelicht over het vertrek van Boermann.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.