— dinsdag 22 februari 2011, 09:19

Wachten op open grenzen Libië

Langs de Egyptische grens met Libië hebben zich diverse nieuwsmedia en journalisten verzameld, die wachten op het moment dat de grenzen open gaan. Het is door een verbod voor buitenlandse journalisten volstrekt onmogelijk om het land binnen te komen. Zonder journalisten komen de gebeurtenissen in het land vrijwel exclusief door YouTube-filmpjes, foto's telefonische getuigenverklaringen, Twitter en andere sociale media naar buiten. De oorsprong en authenticiteit van het materiaal is moeilijk te bepalen. Ook heeft Egypte beperkingen opgelegd aan de bewegingsvrijheid van westerse media, waaronder persbureau Associated Press en de Britse kwaliteitskrant The Guardian. BBC-hoodredacteur Wereldnieuws Jon Williams verwacht een wedloop richting Tripoli, mocht de stad in handen vallen van demonstranten. Volgens Reporters sans Frontières (RSF) zijn er vrijwel geen internationale journalisten in Libië en zijn er berichten dat lokale journalisten worden aangevallen - zoals dat eerder ook in Egypte is gebeurd. De zoon van Gaddafi legde in een tv-toespraak eerder al de schuld van de revolutie bij de buitenlandse media en beloofde, met hulp van het leger, "vijanden van de staat te zullen uitroeien."

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.