— dinsdag 25 maart 2014, 09:59 | 0 reacties, praat mee

‘Je loopt anders door de stad’

Yelle Tieleman (25) van AD Utrechts Nieuwsblad vindt het ‘hartstikke tof’ om in de regio te werken: ‘Zeker in een grote stad als Utrecht gebeurt altijd ontzettend veel. Zoals de nieuwe burgemeester, de gemeenteraadsverkiezingen, de Tour de France 2015 en er wonen veel studenten: die doen de gekste dingen.’

Tieleman werkt nu vierenhalve maand fulltime bij de krant als vervanger vanwege een zwangerschapsverlof en daarvoor ruim een jaar als freelancer, na zijn twee stages. Het is niet zo dat hij droomde van werken in de regio maar hij is het enorm gaan waarderen: ‘Ik ben een enorme nieuwsjunk. In de regio zijn genoeg dingen waar je je in kunt vastbijten. Ja, ik ben gelukkig met dit werk. Ik houd ervan om nieuws te maken.

Je loopt anders door de stad als regiojournalist, zaken vallen je sneller op en je denkt vaak “Hee dit is een leuk verhaal”. Wat dat betreft zit ik op mijn plek. De toekomst is moeilijk maar dat geldt voor elk vlak van de journalistiek. Voor mijn generatie is het bijna onmogelijk om een vaste baan te krijgen. Of ik over tien of twintig jaar nog steeds in de regio werk, weet ik niet. Maar ik wil graag blijven waar ik nu zit omdat het een hele goede leerschool is.’

Bekijk meer van

Yelle Tieleman

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.