word studentlid

— zaterdag 15 april 2023, 07:58 | 0 reacties, praat mee

Janke Dekker steunt advies om meldpunt Mores te professionaliseren

Janke Dekker steunt advies om meldpunt Mores te professionaliseren

Janke Dekker, voormalig voorzitter van meldpunt Mores, staat volledig achter het advies van regeringscommissaris grensoverschrijdend gedrag Mariëtte Hamer om Mores te professionaliseren. Dat laat Richard Korver, de advocaat van Dekker, desgevraagd weten. Laatste wijziging: 15 april 2023, 08:03

Het bestuur van Mores stapte eind maart op na onthullingen over wangedrag op de werkvloer bij NOS Sport. Een aantal werknemers gaf aan geen meldingen bij Mores te durven doen omdat Dekker getrouwd is met NOS Sport-presentator Tom Egbers. Hij is een van de mensen die door de Volkskrant in het onderzoek naar het wangedrag bij NOS Sport is genoemd.

“Ik sta volledig achter het advies om de professionalisering van Mores met een bestuur van buiten de sector versneld door te voeren, zoals in juni 2022 al geadviseerd werd door de Raad voor Cultuur”, luidt de reactie. “Ik hoop van harte dat de staatssecretaris nu, een jaar later, tot een definitief besluit hierover komt want een plek als Mores is hard nodig in de sector.” Ook wenst Dekker “de mensen die het werk van Mores voortzetten erg veel succes”.

Lees alles over de situatie bij NOS Sport in ons dossier

Grote toename vraagt om nieuwe structuur
Hamer schreef vrijdag in een advies aan staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media dat Mores opnieuw moet worden vormgegeven. Volgens Hamer vraagt de grote toename van het aantal meldingen over grensoverschrijdend gedrag om een nieuwe organisatiestructuur en professionalisering van het meldpunt.

Daarop liet Mores in een statement weten Mirjam Decoz, expert op het gebied van psychosociale arbeidsbelasting, aan te stellen als extern adviseur om een nieuw bestuur samen te stellen. Zij zal drie nieuwe bestuursleden voor Mores zoeken die vervolgens zelf zorg dragen voor eventuele verdere uitbreiding van een nieuw bestuur.

Bekijk meer van

MORES Janke Dekker

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.