persveilig seminar

— maandag 3 april 2017, 08:07 | 0 reacties, praat mee

Janine Abbring presenteert VPRO Zomergasten 2017

© Merlijn Doomernik / VPRO

De nieuwe presentator van het live interviewprogramma VPRO Zomergasten is Janine Abbring, meldt de VPRO. Ze volgt Journalist en Iran-correspondent Thomas Erdbrink op. Abbring is presentator, tekstschrijver en programmamaker. Laatste wijziging: 3 april 2017, 08:09

Als eindredacteur van het programma Zondag met Lubach is Janine Abbring de belangrijkste vrouw achter de schermen van deze satirische nieuwsshow, die in 2016 de Zilveren Nipkowschijf in de wacht sleepte. Van 2009 tot 2011 was Abbring één van de Jakhalzen van het programma De Wereld Draait Door en van 2011 tot 2015 presenteerde ze samen met Menno Bentveld Vroege vogels, het natuur- en duurzaamheidsprogramma op radio en televisie. Naast Zondag met Lubach heeft ze ook de eindverantwoordelijkheid voor Beestieboys (VPRO), een kinderprogramma over dieren en dierenvrienden gepresenteerd door Nicolaas Veul en Tim den Besten. Dat programma werd in 2016 bekroond met de kinderjuryprijs van het internationale festival Prix Jeunesse.

“Achter de schermen werken bevalt me prima en ik was niet actief op zoek naar werk voor de camera, maar toen ik werd gevraagd om een screentest te doen voor VPRO Zomergasten vond ik dat een unieke kans die ik niet wilde laten schieten,” vertelt Janine Abbring.

VPRO Zomergasten is van 23 juli tot en met 27 augustus 2017 elke zondagavond te zien op NPO 2.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.