— donderdag 14 februari 2013, 16:29

Jan Kas verlaat Koninklijke BDU

Laatste wijziging: 14 februari 2013, 17:32

Jan Kas (53), redacteur-verslaggever van dagblad Barneveldse Krant, is de eerste journalist die de Koninklijke BDU in Barneveld verlaat als gevolg van de reorganisatie die de directie van de BDU dit jaar wil doorvoeren voor de redacties van het dagblad en de nieuwsbladen en vaktijdschriften die het bedrijf uitgeeft. Kas, die in Veenendaal woont, is sinds 1 februari werkzaam als freelance journalist.

Kas zag binnen de nieuwe redactie-organisatie in de ‘back office’ geen ruimte voor zijn specialisaties Veluwe en ‘geestelijk leven/levensbeschouwing’. Hij was sinds 1977 aan de Barneveldse Krant verbonden. Sinds 1985 was hij verantwoordelijk voor de regiopagina’s en de berichtgeving over kerk en geloof. De laatste elf jaar was hij bij de BDU tevens secretaris van de ondernemingsraad. Die functie legde hij oktober vorig jaar neer omdat hij zich niet kon verenigen met de reorganisatieplannen. In het verleden vertegenwoordigde Kas korte tijd de Barneveldse Krant in het algemeen bestuur van de sectie dagblad van de NVJ.
Als freelance journalist zal Kas onder meer schrijven voor (in alfabetische volgorde) AD Amersfoortse Courant, het Nederlands Dagblad en het Reformatorisch Dagblad en voor de maandbladen Diakonia en Kerkinformatie van de Protestantse Kerk in Nederland. Daarnaast verzorgt hij de eigen websites www.gelovenopdeveluwe.nl en www.veluwevandaag.nl.

Bekijk meer van

Transfers Carrière

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.