— maandag 20 juli 2015, 14:14 | 0 reacties, praat mee

Jack van Gelder weg bij NOS

Koen van Weel / Kippa

Jack van Gelder wordt met ingang van 15 september de nieuwe presentator bij Sport1. De presentator zegt "als zeer goede vrienden" uit elkaar te zijn gegaan met NOS. Hij werkte veertig jaar bij de NOS.

Van Gelder neemt bij Sport1 de presentatie rondom de UEFA Champions League en de EK kwalificatiewedstrijden voor zijn rekening. Daarnaast zal hij in het weekeinde als gastheer te zien zijn in Sport1 Studio.

“Ik heb lang, heel lang, nagedacht over deze overgang. Ik zie in Sport1 een enorme uitdaging en verheug mij op iets nieuws. Ik heb met enorm veel plezier sinds 1975 bij NOS Langs de Lijn en sinds 1995 bij Studio Sport mogen werken. Wij gaan als zeer goede vrienden uit elkaar.”

De presentator noemt het “mooi” dat het vertrek bij NOS zo goed gaat. “Een nieuwe omgeving, nieuwe collega’s en nieuwe mogelijkheden. Spannend, maar heel leuk.” “Het is buitengewoon jammer dat Jack vertrekt”, reageert hoofdredacteur Maarten Nooter van NOS Sport. “Hij is een van onze gezichtsbepalende presentatoren en we wilden hem dus ook niet kwijt. Juist daarom hebben we onlangs nieuwe afspraken gemaakt tot ruim na Jack’s 65ste verjaardag. Hij kiest nu echter alsnog voor een nieuwe uitdaging.”

Van Gelder is voor het laatst te zien en te horen bij de NOS tijdens de EK-kwalificatieduels van het Nederlands elftal tegen IJsland (3 september) en Turkije (6 september). Op 31 augustus presenteert hij voor het laatst Studio Voetbal. Meer bij de NOS / Sport1 / NU.nl

Bekijk meer van

Transfers Carrière

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.