— dinsdag 10 februari 2009, 08:57

Iran arresteert weblogger: twee jaar cel

In Iran is weblogger Omidreza Mirsayafi gearresteerd om zijn eerder opgelegde twee jaar celstraf uit te zitten. Mirsayafi, die een weblog in Farsi onderhield, is al eens gearresteerd, maar kwam vrij na het betalen van een borgsom van omgerekend 72.000 euro. Zijn huidige straf heeft hij volgens de Iraanse autoriteiten te danken aan "belediging van Khomeini". Volgens de blogger schrijft hij over Perzische muziek en cultuur, maar waren twee of drie stukken satirisch bedoeld. "Ik heb nooit iemand willen beledigen", stelde Mirsayafi indertijd. De problemen zijn voor Mirsayafi nog niet voorbij: hij moet zich nog voor een rechtbank verantwoorden voor "het beledigen van de profeet van de islam" en "het aanvallen van de heilige staat Iran".

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.