Tegel Beeld en Geluid

— donderdag 1 april 2010, 09:03 | 0 reacties, praat mee

iPad uit in de Verenigde Staten

Hoewel aanstaande zaterdag in Amerika mensen pas hun pre-orders kunnen ophalen, is de Apple iPad al in het wild gesignaleerd. Zelfbenoemd gadgetfreak en presentator Stephen Fry postte een commentaarloze 'uitpakvideo' op YouTube, enkel voorzien van bewonderende fluittonen en ademteugen. Fry blijkt ook fors te hebben geïnvesteerd in accessoires. Verder duiken er nu eindelijk eerste serieuze recensies op, waarbij de New York Times voor het gemak er één voor technologiefreaks en één voor normale mensen publiceerde. De San Francisco Sun Times vergelijkt de iPad met netbooks (die het min of meer uitdaagt, red.) en concludeert dat het pas bij echte iPad-software zal laten zien wat het kan.

In Engeland is de iPad nog niet uit, maar The Guardian geeft toch alvast wat tips aan would-be buyers. In Nederland is nog helemaal niets bekend over verwachte verschijningsdata of prijzen. In omringende landen gebruikt de Apple-site lokale media in het promo-materiaal voor de iPad.

In Nederland betreft het een generiek plaatje van de New York Times; waarschijnlijk is Apple hier nog in discussie met potentiële mediapartners. Meer tests bij Wired en de Wall Street Journal. PC Magazine maakte een verhelderende video-recensie.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.