— dinsdag 23 februari 2010, 11:05 | 0 reacties, praat mee

‘IOC dwingt NOS tot geoblocking’

In een blogpost bij de NOS reageert chef Nieuwe Media Roeland Stekelenburg over klachten van Nederlanders die in het buitenland wonen, en niet in staat zijn om de verslaggeving over de Olympische Spelen te volgen via internet. De NOS moet online video beperken tot binnen de Nederlandse landsgrenzen, omdat de rechten voor het beeldmateriaal internationaal in "keiharde contractuele verplichtingen" zijn vastgelegd. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) ziet zeer streng toe op dit zogeheten geoblocking, waarbij alleen Nederlandse internetgebruikers de streams kunnen oproepen. Journaals kunnen wél internationaal bekeken worden, maar bevatten uiteraard soms korte fragmenten van de Olympische Spelen. Zodat niet tot algehele blokkade van de Journaal-streams hoeft te worden gegrepen, laat de NOS een medewerker op gerichte momenten het beeld op zwart zetten.

Bekijk meer van

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.