— donderdag 3 juli 2014, 09:02

Internetproviders klagen GCHQ aan

Zes internationale internetaanbieders en de Duitse Chaos Computer Club hebben de Britse inlichtingendienst GCHQ aangeklaagd wegens het aftappen van internetverkeer. De providers werken daartoe samen met de organisatie Privacy International, die zich inzet voor de bescherming van data op het internet. De zes bestaan uit Riseup (VS), GreenNet (Groot-Brittannië), Greenhost (Nederland), Mango (Zimbabwe), Jinbonet (Korea) en May First/People Link (VS). Met de procedure voor een rechtbank in Londen die bevoegd is voor klachten tegen de Britse inlichtingendiensten, willen de providers verhinderen dat GCHQ hun netwerk gebruikt om te spioneren, luidt het in een verklaring die woensdag verspreid is. Ze stellen dat de acties van GCHQ illegaal en destructief zijn en ze ondermijnen de 'goodwill' die organisaties nodig hebben. Het ondermijnt ook het vertrouwen in online veiligheid en privacy. Meer bij De Standaard

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.