Tegel Beeld en Geluid

— woensdag 11 juni 2008, 08:47

Internetgebruik in 2 jaar verdubbeld

De tijd die Nederlanders gemiddeld per dag op internet zitten, is de laatste twee jaar bijna spectaculair verdubbeld van 43 naar 80 minuten. Dat blijkt uit het Tijdsbestedingsonderzoek 2008 van Stichting Promotie Televisiereclame (SPOT), Radio Advies Bureau (RAB) en Platform Buitenreclame Exploitanten (PBE). Volgens het onderzoek is de surftijd in alle leeftijdscategorieën gegroeid. Het computerscherm legt het overigens nog ruim af tegen de televisie waar gemiddeld 138 minuten per dag naar wordt gekeken. Tweederde van de Nederlanders kijkt elke dag wel even naar de tv. Opvallend is verder dat radio is weggevallen in de cijfers. Paul van Niekerk, directeur van Spot: "De resultaten waren voor de radio ineens erg laag. Dat kwam de radiowereld niet goed uit, dus hebben ze besloten om dat niet te laten publiceren. Ze gaan proberen om betere cijfers te krijgen door een koppeling met de kijk- en luistercijfers." Meer bij Webwereld / Emerce

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.