— woensdag 22 juli 2020, 14:32 | 0 reacties, praat mee

Internet Society neemt annotatieplatform MMGA over

© Pixabay

De Amerikaanse non-profitorganisatie Internet Society heeft het Nederlandse annotatieplatform Make Media Great Again (MMGA) overgenomen. Met het annotatieplatform kunnen gebruikers kanttekeningen plaatsen bij berichten van online media.

MMGA meldt de overname zelf in een persbericht. De Internet Society brengt MMGA onder in een nieuwe werkgroep, die de strijd aan moet gaan met de verspreiding van nepnieuws.

Met de tools van MMGA kunnen lezers kritische kanttekeningen plaatsen bij artikelen. Ze kunnen bijvoorbeeld aangeven dat er een bron ontbreekt of dat een zin niet lekker loopt. De annotaties zijn alleen te zien voor de redacties die MMGA gebruiken. De redacties besluiten vervolgens zelf of ze iets doen met de suggesties. NU.nl was in 2018 een van de eerste media die MMGA gingen gebruiken.

Bekijk meer van

Make Media Great Again

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.