— woensdag 13 oktober 2010, 14:58

In Memoriam Willem Breedveld (1945-2010)

Laatste wijziging: 14 oktober 2010, 16:59

Vier decennia was hij als politiek redacteur en commentator een drijvende kracht van deze krant en nu is Willem Breedveld, op 65-jarige leeftijd, overleden.

Het bericht van zijn overlijden bereikte ons dinsdag, op de dag dat we in de Verdieping een verhaal hadden over de formatie van nu en die van 1973. Collega Hans Goslinga schreef dat verhaal met Willem, zittend aan diens ziekbed. Breedveld had nog veel meer willen schrijven, hij had nog veel meer willen doen, maar het werd hem niet gegund.

Willem Breedveld heeft bijna veertig jaar voor Trouw gewerkt, met een onderbreking begin jaren zeventig, toen hij ambtenaar was op Algemene Zaken en premier Joop den Uyl van advies diende en, vooral, tegenspel bood.

Willem is al die jaren van groot belang geweest voor de krant. Vanwege zijn pen en zijn kennis van het politieke bedrijf, maar vooral vanwege zijn liefde voor het debat. Hij ging hier op de redactie met liefde in discussie en had belangstelling voor iedereen. Dat was geweldig, voor de redactie en bovenal voor de krant.

Trouw heeft veel te danken aan de intelligente en vooral warme, hartelijke man die Willem was.

De hoofdredactie

Bekijk meer van

Carrière

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.