banner anp

— zondag 31 mei 2015, 16:39 | 0 reacties, praat mee

‘Ik wil graag in vaste dienst’

© Frank Groeliken

‘Op je hoogtepunt stoppen. Tijd voor wat anders. Ik heb dit altijd gewild.’ Olaf Koens wordt per 1 oktober de nieuwe correspondent voor RTL Nieuws in het Midden-Oosten en is daar meer dan blij mee.

Vandaar dat elk cliché dat je kunt gebruiken om te verklaren dat je iets nieuws gaat doen op zijn situatie van toepassing kunt verklaren.

Vooruit, een originele reden heeft hij wel. ‘Ik wil graag in vaste dienst. Ik vind het lastig om als freelancer voor elke opdrachtgever honderd procent te geven. Nu kan ik mij helemaal toeleggen op RTL Nieuws.’

Koens stopt dus als correspondent voor de Volkskrant, terwijl hij schrijven toch mooier vindt dat televisie maken. Koens: ‘Dat is misschien wel zo. Ik heb ook met de krant gesproken over een nieuwe functie, maar uiteindelijk gekozen voor RTL. En ik mag wel boeken blijven schrijven naast mijn correspondentschap.’

Koens gaat wonen in Tel Aviv. ‘Was ik alleen geweest, dan was het Beiroet geworden, maar ik moet ook denken aan mijn gezin.’ Want die zullen het meeste meemaken van Tel Aviv. ‘Ik ga veel in de Arabische wereld reizen. Hoofdredacteur Harm Taselaar heeft gezegd dat ze genoeg molotov cocktail gooiende Palestijnen hebben gezien dus het is de bedoeling dat ik op pad ga.’

Daarvoor gaat hij snel Arabisch leren. Hebreeuws niet. ‘Met Engels en Russisch kom ik in Israël ver genoeg.’

Tot september werkt Koens in Rusland zijn ‘bucket list’ nog af. Daar staat onder meer nog op een interview met Michail Gorbatsjov, een tocht naar de Noordpool met walvisvangers, een bezoek aan de fabriek waar de Kalasjnikov-wapens worden gemaakt en een reportage over hoe Pink Floyd beroemd werd in Rusland.

Bekijk meer van

Olaf Koens Carrière

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.