Jodal

— dinsdag 12 augustus 2008, 10:39

IFJ: Onderzoek naar incidenten in Georgië

UPDATE De IFJ roept journalisten op extra voorzichtig te werk te gaan in Georgië, omdat de veiligheidssituatie daar erg verwarrend is. De organisatie meent dat, net als in Irak en Somalië eerder gebeurde, ook nu journalisten bewust als doelwit worden uitgekozen. Vandaar dat er een uitgebreid onderzoek naar alle incidenten moet komen. Ook in Nederland gaat de roep naar een dergelijk onderzoek op. Brabants Dagblad-verslaggever Paul Spapens eist in De Telegraaf dat wordt uitgezocht hoe zijn vriend en geliefde collega Stan Storimans precies is omgekomen. "Ik wil weten of er sprake is van een oorlogshandeling die tegen niemand in het bijzonder was gericht, of dat er bewust is geschoten op de verslaggevers." Laatste wijziging: 13 augustus 2008, 11:16

Tijdens het gewapende conflict in Georgië zijn tot nu toe vier journalisten omgekomen, meldt de internationale federatie van journalisten, IFJ. Onder hen de Nederlandse cameraman Stan Storimans en drie journalisten uit Georgië, waarvan er twee werkten voor Russische media. De journalisten, plus ook nog een chauffeur, zijn de afgelopen twee dagen omgekomen. Verder worden nog twee Russische journalisten vermist.

 

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.