— woensdag 2 juli 2014, 09:14

‘Huiszoekingsbevel voor telefoons’

Voor het doorzoeken van telefoons van verdachten zou een gerechtelijk bevel nodig moeten zijn. De politie mag in dat geval alleen met toestemming van de rechter-commissaris de bestanden op de smartphone van een verdachte doorzoeken. De mobiele telefoon wordt dan gelijkgesteld met een huis, dat alleen mag worden doorzocht met een huiszoekingsbevel. Dat zei PvdA-Kamerlid Jeroen Recourt in het radioprogramma Radio Eenvandaag. "Daarom vraag ik de minister: pas de wet aan, en bescherm de dingen die beschermd moeten worden, zoals e-mails en telefoongedrag." Recourt wordt gesteund door D66, de SP, het CDA en GroenLinks; samen hebben zij 82 zetels in de Tweede Kamer. Vorige week oordeelde het Amerikaanse gerechtshof dat een rechter toestemming moet geven voordat een telefoon mag worden doorzocht. In Nederland zou dat ook moeten. Daarvoor moet wel de wet worden aangepast. Meer bij Tweakers / De Telegraaf

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.