persveilig seminar

— woensdag 15 juni 2016, 16:57 | 0 reacties, praat mee

‘Laat je blacklisten door Trump’

AFP / Scott Olson

Iedere zichzelf respecterende journalist moet streven naar een plekje op de blacklist van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump. Dat stelt Huffington Post, dat zelf niet meer te woord wordt gestaan door Trump. Laatste wijziging: 16 juni 2016, 10:04

“Wie objectieve feiten over Trump publiceert eindigt op zijn blacklist als die feiten hem niet uitkomen. Alleen wanneer je uitspraken van Trump witwast, blijf je in de gratie”, aldus Huffington Post, verwijzend naar The Washington Post, dat eerder deze week van Trump te horen kreeg niet meer welkom te zijn, nadat de krant melde dat de presidentskandidaat een toezegging van 6 miljoen dollar aan goede doelen nog niet had uitgekeerd.

“Trump wil dat media-organisaties partij kiezen. Degenen die over hem publiceren op de manier waarop hij dat wil worden beloond. Degenen die dat niet doen worden gestraft”, aldus Huffington Post. “Wij als leden van de pers moeten ons afvragen of we elkaar de mogelijkheid willen geven om ons werk te doen, nu en in de toekomst. Ons advies: laat je blacklisten.”

Huffington Post en The Washintong Post zijn niet het enige media die door Trump op de zwarte lijst zijn gezet. Volgens een lijst van Gawker kunnen ook Politico, BuzzFeed, The New York Times, National Review, The Des Moines Register, Mother Jones, The Daily Beast, Univision en The Tri-State Defender fluiten naar reacties en medewerking van de miljardair.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.