website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

‘Laat je blacklisten door Trump’

Nick Kivits — Geplaatst op woensdag 15 juni 2016, 16:57

AFP / Scott Olson

AFP / Scott Olson

Nieuws

Iedere zichzelf respecterende journalist moet streven naar een plekje op de blacklist van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump. Dat stelt Huffington Post, dat zelf niet meer te woord wordt gestaan door Trump.

“Wie objectieve feiten over Trump publiceert eindigt op zijn blacklist als die feiten hem niet uitkomen. Alleen wanneer je uitspraken van Trump witwast, blijf je in de gratie”, aldus Huffington Post, verwijzend naar The Washington Post, dat eerder deze week van Trump te horen kreeg niet meer welkom te zijn, nadat de krant melde dat de presidentskandidaat een toezegging van 6 miljoen dollar aan goede doelen nog niet had uitgekeerd.

“Trump wil dat media-organisaties partij kiezen. Degenen die over hem publiceren op de manier waarop hij dat wil worden beloond. Degenen die dat niet doen worden gestraft”, aldus Huffington Post. “Wij als leden van de pers moeten ons afvragen of we elkaar de mogelijkheid willen geven om ons werk te doen, nu en in de toekomst. Ons advies: laat je blacklisten.”

Huffington Post en The Washintong Post zijn niet het enige media die door Trump op de zwarte lijst zijn gezet. Volgens een lijst van Gawker kunnen ook Politico, BuzzFeed, The New York Times, National Review, The Des Moines Register, Mother Jones, The Daily Beast, Univision en The Tri-State Defender fluiten naar reacties en medewerking van de miljardair.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.