persveilig seminar

— woensdag 1 juli 2020, 13:27 | 0 reacties, praat mee

Hoogoplopend conflict lokale omroep RTVA aan vooravond cruciale gemeenteraadsvergadering

RTVA

Vrijwilligers bij de lokale omroep RTV Amstelveen (RTVA) hebben het vertrouwen in het bestuur opgezegd, nu de gemeente Amstelveen vanavond mogelijk besluit de lokale omroep per 1 januari 2021 op te doeken. Geopperde toekomstplannen en samenwerking met NH Media zouden onvoldoende zijn benut om de gemeente te overtuigen. Laatste wijziging: 1 juli 2020, 13:29

Toezeggingen tot verbetering zouden door het bestuur zijn gedaan, maar concrete resultaten bleven uit, aldus de vrijwilligers. “RTVA heeft samen met NH Nieuws een duidelijke toekomstvisie en het bestuur weet volgens de medewerkers niet goed hoe dit te verwezenlijken. Er wordt gestreefd naar een omroep die vernieuwend en verdiepend is. Hiervoor is instroom van nieuwe vrijwilligers en studenten journalistiek noodzakelijk. Het bestuur bevorderde dit proces de afgelopen maanden niet”, stellen ze.

Tot er veranderingen komen, leggen de vrijwilligers het werk neer.

Wethouder Rob Ellermeijer adviseert inmiddels een negatief advies aan het Commissariaat voor de Media wat betreft een voortzetting van de licentie, nu “een door gemeenteraad gevraagde vernieuwing en kwaliteitsimpuls” uitblijft, meldt lokale nieuwssite Amstelveenblog.

In een reactie zegt het bestuur de teleurstelling te begrijpen. “Het is jammer als iets waar je jarenlang hard en met veel plezier aan hebt gewerkt je door “politiek onbegrijpelijk manoeuvreren” uit handen wordt geslagen. Die teleurstelling ervaren wij minstens even sterk.”

Het bestuur stelt dat de gemeenteraad woensdagavond de toekomst van RTVA bepaalt: “Het bestuur blijft op het standpunt staan dat de gemeenteraad op grond van de feiten en de bestaande wetgeving een positief advies zou moeten geven over het verstrekken van de uitzendlicentie aan RTVA door het Commissariaat voor de Media. RTVA voldoet aan de wettelijke eisen, heeft de aanvraag op tijd ingediend en er waren voor het sluiten van de termijn geen andere aanvragers.”

Volgens het bestuur is kritiek van sommige vrijwilligers “van wie een groot deel nog maar korte tijd bij RTVA werkzaam is” onterecht. “Het is de gemeente die ons anderhalf jaar lang aan het lijntje heeft gehouden en voortdurend andere eisen heeft gesteld aan de samenwerking tussen RTVA en NH Media.” Wel erkent het bestuur dat de communicatie beter had gekund, maar stelt dat dat verwijt beide partijen - bestuur én vrijwilligers - treft.

Bekijk meer van

RTVA Amstelveen

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.