e learning nvj

— donderdag 28 april 2011, 14:31 | 1 reactie, praat mee

Hoofdredacteur Stentor onder druk

Hoofdredacteur Alex Engbers van De Stentor mag geen kritiek meer leveren op zijn uitgever Wegener en grootaandeelhouder Mecom. Dat schrijft uitgever Gerda Bastet twee weken geleden in een brief aan Engbers, meldt NRC Handelsblad. Bastet noemt uitlatingen van Engbers 'niet acceptabel' en 'negatief en schadelijk voor werkgever Wegener'. 'Ik adviseer je dringend om van het bovenstaande goede nota te nemen en ga er vanuit dat je in het vervolg dergelijke uitlatingen achterwege zult laten', schrijft zij. Engbers antwoordt dat hij zich niet monddood laat maken 'als het belang van De Stentor als cultuurgoed dit vraagt.' De redactieraad schrijft de uitgever, aldus NRC, dat haar brief wordt gezien als een poging Engbers monddood te maken. Laatste wijziging: 28 april 2011, 17:42

Bekijk meer van

Praat mee

1 reactie

Paul Disco, 29 april 2011, 09:44

Hmm, opvallend bericht.
Alex Engbers heeft gezegd erg opgetogen te zijn over het vertrek van Montgomery en vindt dat de Europese droom van Montgomery een illusie is. Mecom heeft Montgomery zelf weggestuurd, niet Engbers.

En dat hij hoopt dat Wegener zich kan losweken uit de Mecom-familie vind ik ook niet heel raar.
John De Mol zegt over SBS dat het slecht ging met dat AV-bedrijf, omdat het de pech had dat de eigenaren er alleen in zaten voor het geld. Van Mecom kun je veel zeggen, maar niet dat ze goed investeren in de producten/merken. En de Europese strategie hebben ze al een paar maanden geleden officieel laten varen. U en ik weten dat de aandeelhouders de Europese ambitie nooit een goed plan hebben gevonden.

Ik zie het probleem niet zo.
Dit bericht onderstreept wel mijn eerdere opmerkingen over het stuurloze en zwalkende Mecom.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.