de tegel publieksprijs 2020

In verband met Tweede pinksterdag is Villamedia maandag 1 juni gesloten. Vacatures die vrijdag 29 mei na 15.00 uur binnenkomen worden pas dinsdag 2 juni geplaatst.

— woensdag 18 juni 2014, 15:25

Hof gaat datahonger VS bekijken

Een rechtszaak tussen Oostenrijker Max Schrems en Facebook, over de bewaking en bescherming van persoonlijke gegevens, heeft de Ierse rechter de zaak nu doorverwezen naar het Europese Hof van Justitie, meldt Computer World.

Het Europese hoofdkantoor van Facebook is in Ierland gevestigd; Schrems’ zaak leek te stranden door een onwelwillende Ierse Data Protection Commissioner - de Ierse privacywaakhond. De DPC noemde zijn klacht tegen Facebook ‘lichtzinnig’, maar nam de zaak toch op. De Ierse rechter heeft nu het Hof om een oordeel gevraagd op de vraag of het transport en verwerking van Europese privacygevoelige informatie naar de Verenigde Staten wel is toegestaan.

Omdat de privacywetgeving in Europa strenger is dan de Amerikaanse, werd een ‘Safe Harbor’-systeem bedacht: Amerikaanse bedrijven beloofden de data onder Europese regels te beschermen. In de praktijk blijkt dat door de Amerikaanse autoriteiten zelden tot nooit wordt gecontroleerd of bedrijven zich ook aan die regels houden.

Export van gevoelige data onder de Safe Harbor-overeenkomst vereist die garanties echter wel. Meer bij Europe versus Facebook

Bekijk meer van

Europa

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.