— vrijdag 18 mei 2018, 09:31 | 0 reacties, praat mee

Hoda is eenmalig terug met Ramadan-special

Hoda is voor even terug in de winkel. Hoda Hamdaoui, naamgever en hoofdredacteur van het lifestyle magazine voor Marokkaans-Nederlandse vrouwen, geeft een eenmalige special over de Ramadan, die deze week is begonnen, uit.

Hamdaoui maakte Hoda tussen 2011 en 2016 vanaf haar eigen keukentafel. Ze startte het magazine om meer kleur aan te brengen in het tijdschriftenlandschap. Na vijf jaar was ze tot haar spijt genoodzaakt te stoppen, omdat ze de titel niet rendabel kreeg.

Twee jaar later is ze dus voor even terug in de vastenmaand, speciaal voor al haar vertrouwde lezers. Met kleurrijke modereportages vol outfits ‘voor als je rechtstreeks van kantoor naar de iftar gaat, direct van studie naar familie of van iftar naar moskee’. Met knutseltips voor je kinderen (‘Begin met de Ramadan-feestslinger’) en veel, heel veel recepten voor als de zon is onder gegaan. De Marokkaanse keuken met een moderne twitst: Hoda gaat voor veganistisch. ‘Doe je mee, een maandje geen vlees?’

Stiekem richt deze Hoda-special zich ook op een nieuwe doelgroep: die van de niet-moslims. Want die moeten een beetje worden opgevoed. Nederlanders spannen volgens Hamdaoui de kroon als het gaat om verkeerd gebruik van Ramadan-gerelateerde begrippen en domme vragen. ‘Elk jaar stellen bekenden en onbekenden mij dezelfde vragen’, schrijft Hamdaoui in haar redactioneel. ‘De bekendste kent iedereen denk ik wel: “Mag je ook geen slokje water?”. Dit jaar heb ik besloten deze vraag serieus te beantwoorden, zonder al te hard te lachen en nog belangrijker; zonder irritatie. Blijkbaar weet de vrager het serieus niet (meer) en ik vind het dit jaar mijn plicht dit uit te leggen. Dus kom maar op!’

Achterin deze Hoda schreef Hamdaoui daarom ‘Ramadan voor Dummies’. En nee. Een slokje water mag ook niet.

Hoda, vanaf zaterdag verkrijgbaar voor 4,50 euro.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.